Elérhetőségek

Óhíd

Cím: 8342 Óhíd,
Petőfi u. 3.
Telefon:
+3683574014
E-mail:
jegyzo.ohid@gmail.com


Lakossági tájékoztatás - koronavírus

 

Figyeljünk egymásra! Maradjunk otthon! Fordítsuk az időt magunkra és környezetünkre!

Tisztelt Óhíd község Lakossága!

Tájékoztatom a lakosságot, hogy a koronavírus járvány miatt a Magyar Kormány által elrendelt rendkívüli vészhelyzetre való tekintettel településünkön a következő intézkedések lépnek életbe:

 1. Az Óhídi Közös Önkormányzati Hivatalban az ügyfélfogadás határozatlan ideig szünetel. Telefonos ügyeletet biztosítunk a +36 83 574 014 telefonszámon. Kizárólag anyakönyvi ügyekben telefonon előre egyeztetett időpontban állunk ügyfeleink rendelkezésére.
 2. Óvodánkat március 16-tól határozatlan ideig zárva tartjuk. Indokolt esetben, egyedi igény alapján gyermekfelügyeletet kis csoportban biztosítunk.
 3. A közétkeztetésünk működése továbbra is a megszokott rendben és időben zajlik tovább. Az ebédet egyszer használatos éthordóban és táskában adjuk ki a mai naptól! Javasoljuk, hogy a kijárás csökkentése érdekében rendeljenek minél többen ebédet, melyet falugondnokunk házhoz szállít.
 4. Településünk által szervezett rendezvényeket és könyvtárunk működését határozatlan időre felfüggesztjük.
 5. Igény esetén falugondnokunknál, Kulics Józsefnél és házi gondozónknál, Lenorics Andreánál jelezhetik gyógyszer és bevásárlási igényeiket, amit szerdánként teljesítenek, házhoz visznek.
 6. Önkéntes karanténra kérjük a fertőzött országokból hazaérkezőket, amennyiben családtagjaikkal is érintkeztek, akkor tőlük is kérjük a kéthetes önkéntes karantén betartását. Településünkre hazatérőket kérjük továbbá, hogy telefonon egyeztessenek háziorvosunkkal!
 7. Hatósági házi karanténban tartózkodók ellátásáról való gondoskodás a település polgármesterének feladata, amit az önkormányzat dolgozóinak segítségével fogunk ellátni. A hatóság által elrendelt karantén szabályainak megszegése bírsággal jár.
 8. Háziorvosi rendelőnk hétfőtől csak előzetes telefonos bejelentkezés és kikérdezés után fogad betegeket, időpont foglalása is szükséges. Amennyiben ez nem megoldható, akkor a rendelő bejáratánál lévő csengővel jelezzenek orvosunknak.
 9. A fogászati alapellátás keretein belül csak sürgősségi ellátást végeznek rendelőnkben.
 10. Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy településünkön fertőzöttként nyilvántartott személy és Járványügyi megfigyelés alá helyezett személy sincs.
 11. Megkérjük a lakosságot, hogy munkaidőn túl lehetőség szerint ne hagyják el otthonukat, kerüljék a társas érintkezést, kiemelten kezeljék a higiéniai követelmények betartását.
 12. Kérjük a szülőket, hogy gyermekeik a játszóterek látogatását, továbbá a csoportos találkozásokat nyílt és zárt térben egyaránt kerüljék.
 13. Tisztelettel kérnék mindenkit, hogy a családi és társas rendezvényeket lehetőség szerint halasszák el.
 14. Kérjük, hogy minden egyéb ügyintézést, amely nem elhalasztó, azt online, vagy telefonon tegyenek meg, és ahol lehet, online vagy bankkártyával fizessenek!

Felhívom lakosaink figyelmét a szigorú higiénés előírások betartására, lehetőség szerint a tömeg kerülésére, az utazások csökkentésére, és a felelős kommunikációra! Aki betegség tüneteit észleli, ne hagyja el otthonát, hanem telefonon keresse háziorvosát.

Tisztelettel megkérem Önöket az intézkedések elfogadására, türelmet és odafigyelést az elkövetkezendő időszakra! Kérem csökkentsük az emberi érintkezéseket, csak a legszükségesebb esetben hagyják el otthonukat.

Figyeljünk egymásra és legyünk elővigyázatosak egymásért!

Fontos ezen időszak alatt testi-lelki állapotunk fenntartása is. Fordítsuk ezt az időszakot magunkra: beszélgessünk telefonon rokonainkkal, olvassunk könyveket, cikkeket. Fordítsuk ezt az időszakot környezetünkre: szépítsük házunkat, udvarunkat, tevékenykedjünk a kertben!

Nehéz hetek várnak ránk, komolyan kell vennünk minden intézkedést, hogy a legkisebb áldozatokkal vészeljük át az előttünk álló időszakot! Segítsük a környezetünkben élő rászorulókat, időseket!

Óhíd, 2020. 03. 17.

                                            Köszönettel,

                                                                                                                                                     

                                                                                                                       Nagy Miklós

                                                                                                                      Óhíd Község polgármestere

Elérhetőségeink:

Polgármester: Nagy Miklós, +36 30 590 0358, polgarmester@ohid.hu

Háziorvos: Dr. Göőz Pál, +36 30 157 8578, bejelentkezés Bódis Bettinánál: +36 30 925 9225

Falugondnok: Kulics József, +36 30 875 3323             Idősgondozó: Lenorics Andrea, +36 30 254 7941

Családsegítő: Buránné Mónika, +36 30 339 4080

Tekintsék meg folyamatosan bővülő, megújult weboldalunkat: www.ohid.hu

Háziorvosunk, Dr. Göőz Pál további tanácsai a koronavírus járvánnyal kapcsolatosan:

A koronavírus járvány csakis fegyelemmel és széleskörű helyi, Magyarországon belüli és nemzetközi társadalmi összefogással tartható vissza. Az előttünk járó országok tapasztalataiból kell tanulnunk! Az orvos és a hatóságok utasításait maradéktalanul kötelező betartanunk.

Röviden a felelőségteljes magatartás mindenkire vonatkozó szabályai:

 1. Segítsd, aki rászorul! Segítség lehet gyógyszerkiváltás, bevásárlás, telefonos, internetes ügyintézés, tanácsadás.
 2. Maradj otthon! Csak a legszükségesebb ügyekben távozz! Amit lehet intézz telefonon vagy interneten, beleértve gyógyszerek felíratását, orvosi segítség kérését.
 3. Higiénia: kézmosás! Száj, orr, szem, fül, nemi szervek és végbél testrészeket mosatlan kézzel ne érintsük! Tüsszögni, köhögni csak eldobható papírzsebkendőbe vagy könyökhajlatba szabad. Ha kézbe muszáj, akkor utána alapos kézmosás kövesse azonnal. Más ember irányába semmiképpen!
 4. Személyes távolságtartás 1,5 - 2 méter: Utcán, sorban állás közben, boltban, baráti társaságban, de még szülőkkel való kapcsolat során is. Kézfogás, puszi, ölelgetés mellőzése.
 5. Ha most érkeztél haza külföldről vagy ha ismeretlen lázas és/vagy légúti megbetegedésben szenvedsz vagy koronavírus gyanús személlyel érintkeztél, de a hatóság még nem vont bele téged az járványügyi eljárásba akkor maradj otthon és telefonon beszéld meg tennivalóidat a háziorvosoddal. Ha orvosod önkéntes karantént javasol, azt tartsd be!
 6. Kérj segítséget a bevásárlások intézésében barátoktól, önkormányzattól, de ne idős szüleidtől. Tartsd magad távol hozzátartozóidtól, amennyire lehet. A Veled együtt élőkre is terjeszd ki az önkéntes karantént.

Kapcsolódó galéria


Vissza az előző oldalra!
Óhíd - Magyar