Elérhetőségek

Óhíd

Cím: 8342 Óhíd,
Petőfi u. 3.
Telefon:
+3683574014
E-mail:
jegyzo.ohid@gmail.com


Települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztések Óhídon

Kedvezményezett neve: Óhíd Község Önkormányzata

Projekt címe: Települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztések Óhídon

Szerződött támogatás összege: 58 556 730 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt befejezési dátuma: 2020.10.15.

Projekt azonosító száma: TOP-2.1.3-15-ZA1-2016-00011

 

Projekt leírás:

A rendkívüli időjárási viszonyoknak köszönhetően a 2013, 2014, 2015-ös években nagy mennyiségű csapadék hullott le a településünkre. A többszöri hirtelen jött olvadás, nagy mennyiségben lehullott eső, a hideg idő okozta felfagyások több alkalommal súlyosan károsították a közúthálózatunkat. A vis maiorral érintett területek belvíz védelmi korszerűsítése mára már igen sürgetővé vált, mivel ezek bekövetkezése évről évre nagyobb kockázatot jelent a térségben található épített környezetre és a lakosság egészségügy biztonságára. Jelen fejlesztés az alábbi területeket érinti településünkön:

- Petőfi utca Ny-i oldal

​- Petőfi utca K-i oldal

- Hársfa utca Ny-i oldal

- Hársfa utca K-i oldal

Az építés célja a csapadékvíz kártételeinek megelőzése.

A tervezett műszaki megoldásokat indokolja, hogy a közel vízszintes szakaszokon a hordalék lerakódás, gyakori tisztítási igény miatt indokolt a csapadékvíz elvezetésére burkolt árkot, folyókát készíteni. A meglévő műtárgyak nem illeszkednek a szükséges folyásszinthez, a csapadék torlódását idézik elő. Az érintett utcák középső, mélyebb részén a csapadék a lakóingatlanokra folyik, ott sár lerakódást okoz.

A beruházás során elsődlegesen a közlekedés célú közterületek víztelenítése, a külterületről a lakott területre érkező vízkártétel nélküli átvezetése a feladat. 


A projekt aktuális helyzete: kivitelezés elkészült


Vissza az előző oldalra!
Óhíd - Magyar