Elérhetőségek

Óhíd

Cím: 8342 Óhíd,
Petőfi u. 3.
Telefon:
+3683574014
E-mail:
jegyzo.ohid@gmail.com


Óhíd futball klub

Településünk labdarúgása több évtizedes múltra tekint vissza, mely Óhíd Futball Klub néven 1996-ben került cégbíróság által bejegyezve. Az egyesület színe piros-fekete. Vezetősége 3 főből áll, a tagok létszáma 18. Az egyesület a megyei III. osztály keleti csoportjában szerepel.

Az elmúlt öt évben elért eredmények: egyszer 4. helyezés, háromszor pedig 2. Helyezés, majd 2019-ben hosszú évek után sikerült a dobogó legmagasabb fokára állni és megszerezni a bajnoki címet.

Az elmúlt időszakban az egyesület a községben lévő, nagyobb létszámot foglalkoztató cégek és a helyi önkormányzat pénzügyi támogatására is számíthatott. Ez a tendencia a vállalatok átalakulása miatt mára megszűnt, az önkormányzat az egyedüli pénzbeli támogató. Az önkormányzati támogatással, és a tagok önkéntesen végzett munkájával kiegészítve biztosított az egyesület működése.

Az országos demográfiai mutatók, a külföldön munkát vállalók aránya, a fiatalok leterheltsége és érdeklődési körének változása a településre is jellemző, így egyre kevesebb igény mutatkozik nálunk is a tömegsportban való részvételre, mely hosszú távon akár veszélyt is jelenthet. 

Az önkormányzat és az egyesület mindent megtesz, hogy lehetőséget biztosítson a labdarúgást szerető fiataloknak a sportolási lehetőségre.


Vissza az előző oldalra!
Óhíd - Magyar